Yogastudioer i Oslo

Er du på leting etter et yogastudio Oslo? Søker du på Google vil du få opp mange treff på kombinasjonen av «yoga» og «Oslo», og flere studioer dukker opp på kartet. Yogainteressen har de siste årene økt kraftig i Norge og antallet yogastudioer har økt i takt. Du finner alt fra klassisk Hatha Yoga, til Ashtanga Yoga hvor pust og bevegelse skal være synkronisert, samt Bikram Yoga som utføres i opp imot 40 varmegrader. Alle kan fritt velge sin favoritt, men utgangspunktet er det samme. En fleksibel kropp gir et fleksibelt sinn.

Hva slags type yoga er du interessert i?

Oslo har mange yogastudioer med sentral beliggenhet, men har også flere gode studioer som ligger litt utenfor bykjernen. Her er det bare å velge og vrake. Men før du setter deg på bussen på leting etter nærmeste yogastudio kan det være greit å ha en idé om hva slags form for yoga du ønsker å praktisere. Noen yogastudioer har spesialisert seg på én type yoga, mens andre studioer tilbyr en rekke forskjellige stiler. Flere studioer i Oslo tilbyr dessuten en YTT, Yoga Teacher Training, for deg som virkelig vil fordype deg i praksisen.

Treningssenter eller yogastudio?

Det er i dag en stadig voksende interesse for yoga, og treningsformen har etter hvert blitt så populær at flere yogastudioer i Oslo eies og drives av en treningssenterkjede. Dette gjelder for eksempel SatsElixia kjeden, som driver rene yogastudioer på Majorstua og Schous plass, i tillegg til at de selvfølgelig tilbyr yogatimer på den vanlige gruppetreningtimeplanen på treningssentre rundt omkring i byen. Actic har et lignende opplegg i Asker, hvor de har inngått et samarbeid med Asker Yoga. Selve yogatimene foregår på treningssenteret, men med erfarne yogaintruktører i stedet for gruppetreningsinstruktører uten yogabakgrunn.

HiYoga

HiYoga er et rent yogastudio som eies og drives av SatsElixia, og har sentral beliggenhet i Schultz’ gate på Majorstua. Dette er et nytt og lekkert studio i nyoppussede lokaler. Studioet har flere shalaer, eller saler, samt en liten butikk i resepsjonen som selger klær og yogautstyr. Du finner også en liten kafé med et mindre utvalg av vegetarisk mat og drikke. HiYoga har flere ulike former for yoga på timeplanen, og gir deg dyktige instruktører med lang erfaring fra bransjen. Her finner du timer innenfor både dynamiske og rolige yogaretninger som Ashtanga, Restorative, Vinyasa, Jivamukti og Yin Yoga.

Puro Yoga

Puro Yoga er lokalisert i ærverdige Bygdøy Allé, og er lett tilgjengelig med buss eller trikk til Solli plass. Dette er et studio som har spesialisert seg innen Ashtanga yoga, og studioet går for å være Oslos eldste Ashtanga-studio. På Puro kan du praktisere på egenhånd, såkalt Mysore style, både om morgenen og om ettermiddagen. Dette gir økt fleksibilitet for alle som er i full jobb, men likevel ønsker å kombinere jobben med en daglig yogapraksis. Studioet har også ledede Ashtanga-klasser og timer i Yin Yoga på timeplanen, med kunnskapsrike lærere med lang erfaring innenfor tradisjonen.

Oslo Yoga

Oslo Yoga ligger midt i smørøyet på Sagene, tvers overfor Sagene kirke. Dette er ikke bare et yogastudio, men også en av Norges største og mest seriøse yogaskoler. De har stor variasjon i timeplanen, både når det gjelder ulike nivåer og yogastiler. Enten du foretrekker rolig eller mer dynamisk yoga, og uansett om du er nybegynner eller en avansert utøver, så vil Oslo Yoga ha en time som passer for deg og din kropp. Oslo Yoga tilbyr dessuten en grunnleggende yogautdannelse som er kjent for å være blant de beste i hele landet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *