Yogaskoler i Norge

For deg som vil lære mer om yoga

Går du å tenker at yoga virker spennende, men litt komplisert å komme i gang med? Eller kanskje har du praktisert yoga en stund allerede, og har nå kommet dit at du vil ta det et skritt videre og bli instruktør. Vi vil se på noen yogaskoler som kan hjelpe deg å oppnå målet ditt.

Skolene har kurs og workshops for alle nivåer

Det finnes flere gode tilbud for deg som har lyst til å lære mer om hvordan du praktiserer yoga og filosofien rundt det. Og du trenger ikke nødvendigvis reise langt for å finne dem heller. Det finnes nå gode yogaskoler med et bredt tilbud av kurs og workshoper i de fleste norske byer av litt størrelse.

Dersom du er nybegynner kan det være lurt å gå på en skole for å lære å utføre de ulike yogastillingene på en trygg og riktig måte fra begynnelsen av. For deg som allerede har erfaring kan dette være veien til å få en sertifisering som instruktør og kanskje etter hvert ha yoga som et levebrød.

Oslo Yoga

Oslo Yoga holder til på Sagene og tilbyr mer enn 40 ukentlige yogakurs tilpasset unge, gamle, syke og spreke, så her kan alle finne sin favoritt-time. Du kan delta på rolig, moderat eller dynamisk yoga, i tillegg til tradisjonell ashtanga yoga. De ansatte er svært kompetente lærere som også underviser om temaer som mental helse, mindfulness og meditasjon.

Dersom du er usikker på om dette er riktige stedet for deg er det mulig å teste ved å delta på uforpliktende drop-in-timer gjennom hele sommeren. Da betaler du bare et engangsbeløp for timen du velger å bli med på. En time varer vanligvis i 90 minutter og koster 210 kr. Du melder deg på via skolens nettside.

Yogarommet

Sentralt i Bergen, like ved Kløverhuset, finner du Yogarommet. Deres filosofi er at yoga er en erfaringsbasert vitenskap om hele mennesket, og at det bringer oss i balanse ved å forene kropp og sinn til en integrert helhet. Yogarommet har flere dyktige instruktører som hjelper deg på veien til fysisk styrke og indre ro.

All undervisningen er basert på lyengar-tradisjonen som er en av de største yogametodene i verden. I undervisningen vektlegges teknikk gjennom tydelig kommunikasjon og demonstrasjoner. Enkeltindivider blir sett og tatt hensyn til ut fra egne behov. Noen klasser er tilrettelagt for alle nivåer, andre er basert på ferdighetsnivå. Det er også klasser spesielt tilpasset for menn og for seniorer.

Yoga Trondheim

Yoga Trondheim ligger ved Rosenborg og er en annen skole som også underviser i yoga etter lyengar-tradisjonen. Grunnen til at denne Yogaformen har blitt så populær er at den indiske grunnleggeren B.KS lyengar hadde en veldig praktisk tilnærming til yoga, med stor vekt på hvordan posisjonene utføres. Dette kan lærerne gi deg klare og forståelige instruksjoner om.

Her melder du deg på et semester som du følger over noen måneder. Som med de andre skolene er det klasser både for nybegynnere og mer erfarne, men også en med fokus på gjenoppbyggende yoga for deg som trenger å bygge deg opp etter en skade, ønsker å forebygge, eller kanskje bare vil løse opp litt spenninger.

Finn yogaskolen som er rett for deg

Dette var en kort introduksjon til noen av mulighetene du har i Oslo, Bergen og Trondheim. Men utvalget er mye større en hva vi klarer å dekke her. Søk deg fram, les de ulike skolenes presentasjon av seg selv, eller forhør deg med andre som har tatt kurs. Du vil nok kunne finne den skolen som er rett for deg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *