Yogareiser

Yogareiser

Hva med en yogareise neste sommer? Dette er den perfekte kombinasjonen av avslapning og trening som kroppen, helsen og psyken din vil takke deg for. Sammen med profesjonelle og utdannede yogalærere vil dagene dine bli fylt opp av lange meditasjoner, yogaøkter for kropp og sjel, næringsrik og grønn mat, uforglemmelige oppdagelser og spennende opplevelser.

Fordeler

Det finnes en hel haug med grunner og fordeler til å dra på en yogareise. Yoga er en form for bevegelse som vil gjøre deg både mykere og sterkere, og la deg bli bedre kjent med egen kropp. Yoga aktiverer muskler du ikke visste at du hadde, og gjør deg mer bevegelig i hverdagen.

Men yoga er ikke kun bevegelse, mange vil si at yoga er en livsstil eller en spirituell reise. Opplever du mye stress i hverdagen eller psykiske diagnoser som angst og depresjon har mange opplevd å bli bedre ved å lære yoga, meditasjon og kontroll av pusten. Med en yogareise kan du utøve dette i rolige og tilrettelagte omgivelser.

India

Mange velger en tradisjonell og autentisk yogatur til vakre India. Her ligger ofte de ulike retrettene landlig til ved fjellsidene langs Himalaya hvor du kan puste inn frisk fjelluft til morgenøktene på matten, eller langs kysten langs Arabiahavet. Sammen med yogaøktene kan du forvente lokalt dyrket mat, og indiske mat som er kjent for sine vegetariske retter.

I vakre Goa i India finner du den kjente skolen Kranti Yoga. Her har du et variert tilbud med mange ulike kurs for både nybegynnere, erfarne og potensielle nye yogainstruktører. Du får også tilbud om ulike spesialiserte kurs som et yin immersion kurs eller et adjustments immersion hvis du allerede har gjennomført et yoga teacher course.

Costa Rica

I Midt-Amerika, midt mellom Panama og Nicaragua, finner vi Costa Rica. De fleste vil kanskje ikke tenke at dette landet er et yoga-paradis, men midt mellom vill jungel og fossefall vil du finne kurs som tar deg på en reise du knapt vil glemme. Blue Osa holder til i disse områdene, og tilbyr førsteklasses yogareiser og spaopplevelser.

Blue Osa henter inn lærere og arrangerer retreats med spesifikke oppgaver som manifestasjon eller for å styrke kvinner. Danyasa Yoga er en annen skole litt lengre nord som tilbyr fulle pakker innenfor yoga og velvære. Hva med en surfetur eller en avslappende massasje etter en hard yogaøkt. Her kan du også utdanne deg til yoga instruktør.

Bli yogalærer!

Noen yogareiser er til for nybegynnere som setter sin fot på matten for første gang. Andre reiser er for den erfarne som vil lære nye ting. Et steg opp finner vi yogareiser for de som har lyst til å ta steget videre og bli en yogainstruktør, og selv har lyst til å undervise på yogareiser og i studioer.

Du kan ikke bli en yogainstruktør på hvilken som helst yogareise. Som med alle profesjoner kommer tittelen med hard og spesifikt arbeid. For å bli en yogainstruktør må du gå gjennom en teacher training corsen med en Yoga Alliance sertifisert skole. Disse kursene er ofte på 200 til 500 timer og inkluderer undervisning i fysiologi, psykologi og anatomi.

Kurs på nett

Det er ikke alle som har råd, tid eller mulighet til å dra på yogareiser. Men vi mener at yoga burde være tilgjengelig for alle, og vi anbefaler derfor kurs på nett for de som ikke kan reise hjemmefra. Det finnes mange gratis videoer på nett, eller ulike kurs du kan betale for som gir deg diplomer eller sertifikater.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *