Gjør yoga hjemme!

Yoga blir bare mer og mer populær, mest fordi det er en lett måte å holde seg i form og du trenger ikke mye utstyr for å utføre det. Selv om de fleste som driver med yoga ikke regner det som en treningsform, så er det en veldig god metode for deg å trene kjernemuskulatur, kondisjon og fokus. Med en enkel dvd eller bok, så kan du lett få hjelp til å starte og lære de mest fundamentale posisjoner. Finn deretter et sted med god plass siden du burde plass til å bevege deg.

Hva slags utstyr trenger du?

Det er ikke mye du trenger egentlig, men noe utstyr er greit å ha. En yogamatte, eller noe lignende, er greit å ha om du trener på fliser eller tregulv, selv om du kan drive med yoga på hvilken som helst overflate. Et belte av noen slag er også greit, men det trenger ikke å være et spesialisert yogabelte, et vanlig belte for bukser eller skjerf kan funke. En bolster kan erstattes med noen puter, og bøker eller andre rektangulære objekter kan brukes som blokker. Det er med andre ord ikke nødvendig å gå til innkjøp av mye utstyr.

Forberedelser

Først burde du finne et sted hvor du har litt god gulvplass, siden du vil nok bevege deg mer enn du tror, og bein og armer vil trenge plass. Det er også en fordel å ha litt høyde under taket, om du er over gjennomsnittet høy. Husk at du skal ha plass til å strekke deg ut så mye du kan. Start gjerne med øvelser som øker din fokus, som for eksempel meditasjon, gjentagelse av mantra eller lignende. Dette vil hjelpe deg med øvelsene senere når du virkelig vil trenge det.

Hvilke øvelser passer hjemme?

Noen av de klassiske øvelsene som solhilsen og de forskjellige krigerne er ikke dumme øvelser å ta hjemme. Så lenge du har fått litt hjelp med hvordan du burde innta de forskjellige posisjonene, er disse veldig greie å ta. Om du har veggplass, kan også veggene brukes for sånn som triangel for å holde ryggen rett og støtte opp om holdning. I tillegg kan også veggen brukes for det som på engelsk kalles «dragonfly». Dette er også en veldig grei øvelse å gjøre hjemme, selv om den kanskje av og til kan være litt avansert.

Avanserte øvelser

Etter hvert som du blir bedre på ting, og kanskje får mulighet for å kjøpe inn litt mer utstyr og installere kroker i taket, kan du også prøve deg på mer avanserte stillinger. Øvelser som swing-yoga er kanskje ikke det mest ideelle hjemme, men om du har mulighet for å henge opp en hammock, så kan også såpass avanserte ting prøves på. Igjen, så lenge du har fått grei instruksjon og er forsiktig, kan det meste prøves. Avanserte øvelser, som en del posisjoner i swing-yoga, burde i begynnelsen også gjøres med andre.

Start i dag

Nå er det bare å sette i gang. Selv om du ikke har et studio rett i nærheten, er ikke det noe hinder. Yoga kan utføres hvor som helst og når som helst – mange foretrekker å gjøre yoga hjemme. Bare ta tipsene i denne artikkelen til deg og snart vil du føle deg som et nytt og bedre menneske med mer fokus, mer energi og mer tålmodighet. Bare husk at målet ikke er å nå tærne på første forsøk, men at det viktigste er reisen ned til tærne. Perfeksjon oppnås kun gjennom øvelse og trening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *