Forside Yoga

Hensikten med vår side

Vår nettside skal gi deg innføring, veiledning og informasjon om yoga og alle yogaens aspekter, enten du er nybegynner eller har erfaring med yoga. Vi vil gi deg en innføring i hva yoga egentlig er, hvor det stammer fra og litt om historien bak fenomenet som har blitt så populært i den vestlige verden.

Lange røtter, men til dels nytt i Vesten

Yoga er en gammel treningsmetode for kropp, sinn og sjel, og opprinnelsen spenner seg flere tusen år tilbake i tid. Det er imidlertid de siste tiårene at yoga som treningsform har fått økt oppmerksomhet i Vesten. Gammel indisk visdom har vist seg å ha god innflytelse på Vestens stressende hverdag, og viser oss veien tilbake til en naturlig harmoni.

Hvordan skal en så starte med yoga? Dette gir vi deg svar på denne siden. Du vil finne spennende artikler om hvordan du kan starte, hvilke skoler som finnes og ikke minst hvilke yogatyper som finnes. Det finnes yoga-klasser for nybegynnere, og på våre sider kan du lese litt om de forskjellige skikkene og grenene innen yoga.

Skoler og reiser

Det finnes flere gode yogaskoler i Norge. Vi har kikket på utvalget, og deler gledelig informasjonen med deg. Skolene tilbyr gruppetrening, kurs, workshops og yoga-lærerutdanning for deg som ønsker å bli yogainstruktør. Alt dette kan du lese mer om i våre spennende og informative artikler. Les hva som kreves for å bli instruktør, og vurder om det er noe for deg!

Yogareiser er en annen spennende mulighet, som stadig brer om seg i popularitet. Både norske og utenlandske aktører tilbyr opphold med yoga som tema. Her på nettsiden har vi sett på de forskjellige tilbudene, og presenterer dem for deg på en oversiktlig måte. Slik kan du enklere velge det yoga-oppholdet som passer deg best.

Yoga hjemme

Du kan gjerne starte i det små hjemme i din egen stue, og lære deg stillingene og teknikkene fra en treningsvideo eller på YouTube. Om du trenger litt tips i den forbindelse, så har vi også omtalt dette temaet: hvordan du starter, hvor du finner de beste videoene og litt tips rundt yoga i sin helhet.

Det enkleste og tryggeste, med hensyn til teknikk for å unngå skader, er nok å aller først delta i yoga-klasser under oppsyn av en utdannet yogainstruktør før du tar lærdommen med deg hjem. Slik kan instruktøren korrigere eventuelle øvelser du gjør feil, og slik forebygge skader. Vi gir deg tips om de beste skolene.

Stillinger

Det finnes en rekke yogastillinger, hvorav 26 er helt grunnleggende i de fleste typer yoga. Disse kalles asanaer, og har sine individuelle funksjoner på kroppen. Det er viktig at disse utføres på riktig måte, og skolene bruker gjerne litt tid på å instruere grundig i stillingene. Mange av dem kan virke vanskelige til og begynne med, men de mestres med trening.

På våre sider vil du få et innblikk i de forskjellige stillingene og hva de gjør for kroppen din. De består av strekk- og sammentrekning, yin yang, og er helt essensielt for yoga som helhet. Se hvilke stillinger som gir deg økt energi, fleksibilitet, styrke, bedre hormonbalanse og pust, samt hvilke som virker direkte på problemområder du måtte ha.

Grener

I den Hellige Skriften Yoga Sutras heter det at yoga består av åtte grener, som består av fire eksterne og fire introverte punkter. Alt dette kan du lese mer om på våre sider, da vi gir deg en innførende kunnskap om hver gren innen yoga. Slik vil du få kjennskap til yogaens verden, og enklere velge den typen som passer deg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *